Kakaovac, (lat. Theobroma cacao), malo je zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae koje raste u tropskim šumama Amerike. Prijevodom latinskog imena, njegovi se plodovi nazivaju ‘hranom bogova’, a koriste se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.
Kakao prah nastaje mljevenjem zrna kakaa i uklanjanjem masti (kakao maslaca) nakon čega dobivamo visokokvalitetni Nutrigold kakao u prahu senzualnog mirisa i okusa.
Važno je napomenuti kako njegova vrijednost nije samo u okusu. Kakao je bogat izvor vlakana i bjelančevina koje doprinose održavanju mišićne mase i normalnih kostiju. Također je izuzetno bogat antioksidansima koji su prijeko potrebni za normalno funkcioniranje organizma.
Za savršenu dozu slatkoće svakog napitka, prhkog kolača ili torte, kremastog namaza ili kaše s muslima, tu je Nutrigold kakao u prahu!
Način upotrebe:
Preporučljivo je konzumirati do dvije žlice dnevno.
Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama. Kako biste pripremili toplu šalicu organskog kakaa, dodajte dvije čajne žličice kakaa u prahu u 2dcl toplog biljnog napitka (napitak od badema, riže, zobi…) i zasladite zaslađivačem Vašeg izbora.
Sastojci:
100% kakao prah*
*iz certificiranog organskog uzgoja
Nutritivna vrijednost
na 100 g | |
Energetska vrijednost | 1430 kJ / 342 kcal |
Masti | 11,0 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 6,5 g |
Ugljikohidrati | 14 g |
od kojih šećeri | 0 g |
Vlakna | 33 g |
Bjelančevine | 24,1 g |
Soli | < 0,1 g |