Zaštita osobnih podataka

POLITIKA PRIVATNOSTI

 PODACI O VODITELJU OBRADE I IZVRŠITELJU OBRADE

Voditelj obrade osobnih podataka je Nutriteka d.o.o. društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Čakovcu, Ante Starčevića 3 (dalje u tekstu:  Prodavatelj) upisan u Trgovački sud Varaždins osobnim identifikacijskim brojem (OIB):43484947720

Nutriteka d.o.o. pažljivo štiti osobne podatke korisnika, što znači da neće zloupotrijebiti osobne podatke korisnika na bilo koji način, osobni podaci korisnika neće se posredovati neovlaštenim trećim osobama, korisnicima neće slati e-poruke koje su u suprotnosti s uvjetima upotrebe, a korisnici se mogu u bilo kojem trenutku odjaviti s liste primatelja bilo koje e-pošte prodavatelja

Obrada podataka jest bilo koja radnja izvršena na Osobnim podacima, primjerice prikupljanje, snimanje, spremanje, upotreba, prijenos Osobnih podataka i uvid u Osobne podatke.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Osobni podaci naših korisnika su najbitnija stavka. Nutriteka d.o.o. i administratori odgovorni za rad web stranice www.nutriteka.hr obavezani su čuvati osobne podatke svojih korisnika u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Za potrebe poslovanja web trgovina www.nutriteka.hr prikuplja sljedeće podatke naših kupaca:
• email adresu koja je ujedno vaše korisničko ime
• lozinku u šifriranom obliku
• ime i prezime
• adresu
• broj telefona za kontakt
Za točnost podataka koje je korisnik unio ne odgovaramo, već su oni krajnja odgovornost korisnika koji ih upisuje.

PODRUČJE PRIMJENE

Politika se odnosi na fizičke i pravne osobe čije Osobne podatke prodavatelj prikuplja po bilo kojoj pravnoj osnovi.

Osobni podatak je onaj koji se odnosi na pojedinca: ime, prezime, dob, adresa, adresa elektroničke pošte i slične informacije. Nutriteka d.o.o. prikuplja osobne podatke korisnika isključivo onda kada korisnici za to sami daju privolu: prilikom registracije na stranicu ili putem raznih obrazaca na stranici. Pritom se podaci prikupljaju i obrađuju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske: Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o elektroničkoj trgovini te ostalim propisima koji se odnose na prikupljanje i zaštitu osobnih podataka.

Politika se primjenjuje:

-na osobne podatke koje posjetitelji web stranice unose prilikom slanja upita putem kontakt forme ili forme za registraciju korisnika.

-na osobne podatke (ime, prezime, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, broj platne kartice, datum isteka platne kartice, kontrolni broj platne kartice, IBAN.) koje su kupci/korisnici prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji roba unijeli na elektroničkim prodajnom mjestu Nutriteke  odnosno web stranici www.nutriteka.hr

-na podatke vezane za korištenje web stranice nutriteka.hr, podatke o geo-lokaciji kupca koji mogu postati dostupni prilikom njihova pretraživanja i korištenja Internet stranice www.nutriteka.hr na temelju IP adrese ili GPS podataka o njihovom uređaju.

Nutriteka d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s liste koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Nutriteka d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zašite privatnosti.

RAZDOBLJE ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA

Prikupljene osobne podatke Nutriteka pohranjuje do opoziva pohrane osobnih podataka od strane korisnika dok se podaci prikupljeni zbog obrade temeljenih na zakonskoj osnovi, čuvaju se sukladno vremenskim ograničenjima odredbama predmetnog zakona (primjerice Zakon o računovodstvu i sl.)

Korisnik u bilo kojem trenutku može povući svoj pristanak na daljnje prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka, a opoziv pohrane osobnih podataka može zatražiti pismenim putem na adresu poslovnice: adresa poslovnice ako postoji ili putem elektroničke pošte na nutritekaml@gmail.com

GDJE SE OSOBNI PODACI OBRAĐUJU

Osobni podaci obrađuju se u Republici Hrvatskoj.

PRAVA KORISNIKA

Svaki korisnik čije osobne podatke obrađuje Nutriteka d.o.o. ima pravo na pristup svim danim Osobnim podacima, na njihov ispravak i brisanje te ograničenje obrade i pravo na prenosivost podataka. Svaki korisnik ima pravo naknadno povući prethodno danu privolu, uz napomenu da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena. Svaki korisnik, kao i osoba čije Osobne podatke  obrađuje, ovlašten je podnijeti prigovor na obradu svojih Osobnih podataka od strane Nutriteka d.o.o. društva s ograničenom odgovornošću kao Voditelja obrade nadzornome tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

KOLAČIĆI („COOKIES“) I PRAĆENJE INETERNET AKTIVNOSTI

Kolačić (cookie – u daljnjem tekstu: „kolačić/i“) predstavlja informaciju koja se pohranjuje na računalo korisnika od strane Internet stranice koju Kupac posjećuje. Drugim riječima, to su nevidljivi dokumenti koji su trenutno sačuvani na Vašem tvrdom disku i omogućavaju prodavatelju prepoznavanje Vašeg računala, kada sljedeći put posjetite internetsku stranicu.

Kada pristupate internetskoj stranici www.nutriteka.hr općeniti, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski se bilježe (ne kao dio prijave) koristeći uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Te podatke Nutriteka ne može povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Nutriteka ih koristi za mjerenje privlačnosti internetske stranice i poboljšavanje sadržaja same stranice te za optimizaciju svojih internetskih aktivnosti oglašavanja. Vaše podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posjedujemo trećim osobama.

Korištenjem ove internetske stranice dajte svoju suglasnost za korištenjem kolačića. Ako ne želite omogućiti spremanje kolačića to možete podesiti u svom Internet pregledniku gdje ih možete obrisati ili blokirati. Ako korisnik ne pristane na pohranu kolačića, pohranjivanje istih na računalu korisnika bit će onemogućeno, a korisnik će i dalje moći koristiti Internet strasnicu www.nutriteka.hr s time da mu pojedine mogućnosti Internet stranice neće biti dostupne. Međutim, Korisnici koji odluče ne prihvatiti osnovne kolačiće neće moći koristiti stranicu jer bez korištenja kolačića nije moguće registrirati korisnički račun niti dodavati proizvode u košar