TESTO ISO Whey protein 1800g, Čokolada, VS

58,90

‘-25g najkvalitetnijeg whey izolata po serviranju
-sadrži tribulus, ginseng i bor citrat!
-utječe na optimizaciju testosterona
-Utječe na povišenje slobodnog testosterona
-maksimalan oporavak i izgradnja mišićne mase
-utječe na povećanje libida!

Nema na zalihi

Šifra: 9194 Categories: , Tag:

TESTO ISO whey protein je verzija TESTO whey proteina koji sadrži čisti izolat obogaćen komponenata zaduženim za optimizaciju hormona, prevenstveno muških hormona kao što je testosteron.

ISO Testo Whey protein je jedinstven na tržištu a kao što smo rekli sastoji se od čistog sirutkinog(whey) izolata. Na taj način postiže se maksimalna kvaliteta proteina, maksimalna brzina apsorpcije/ probave te visoka biodostupnost što će rezultirati bržom obnovom i rastom mišića nakon napornih treninga!

Protein sirutke je tzv. kompletni protein jer opskrbljuje tijelo sa svim aminokiselinama, uključujući i 9 aminokiselina koje tijelo ne može sintetizirati te ih je korisno unositi kroz dodatke prehrani (histidin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, izoleucin, treonin, triptofan, valin). Namijenjen je pojedincima koji žele izgraditi čistu mišićnu masu. Zbog niskih udjela masti i šećera (manje od 1g masti i šećera) pogodan je za korištenje kod onih koji žele izgubiti masno tkivo. Bogat aminokiselinski sastav osigurava anaboličke efekte u tijelu te tako djeluje i anti-katabolički.

Iznimno je biološki vrijedan s visokom biodostupnošću što znači da ga organizam efikasno iskorištava. Sadrži BCAA(aminokiseline razgranatoga lanca) i druge esencijalne i neesencijalne aminokiseline koje je potrebno unositi u naš organizam svaki dan. Fizička aktivnost,  posebno intenzivna fizička aktivnost povećava potrebu organizma za aminokiselinama kako bi se osigurao optimalan oporavak, rast i razvoj novog mišićnog tkiva.

Ono po čemu se ovaj proizvod ističe od konkurencije su tvari koje su dodane za optimizaciju hormona. U svako serviranje od 30g (1 mjerica) osim 25g najkvalitetnijeg proteina, unijeti ćete i 250mg bor citrata, 400mg ekstrakta tribulsa i 200mg ekstrakta sibirskog ginsenga!

Definitivno najveća novost i zanimljivost je BOR CITRAT. Generalno među rekreativcima malo poznati pojačivač testosterona, (najčešće za njega znaju natjecatelji u fitnessu/bodybuildingu) ali po istraživanjima gledano, definitivno među najpotentnijim tj. najefektivnijim! Naime mikroelement (mineral) bor poznati je što oslobađa i povisuje tzv. SLOBODAN TESTOSTERON. Upravo takav slobodan testosteron daje najviše benefita po pitanju izgradnje mišićne mase i libida! Prema literaturi koja se bavila pregledom znanstvenih radova u 2015.  gdje se samo tjedan dana unosilo 2-6mg bora (iako češće 6mg) izmjereno je i zaključeno slijedeće:

-povišen je nivo slobodnog testosterona
-Slobodan testosteron povišen je u prosjeku do 25%!!!
-nivo estradiola snižen je u prosjeku za 50%!!!
-upalni indikatori kao što je C-reaktivan protein i interleukini sniženi su za 50%!!

Osim toga sa dnevnim unosom od 3mg bora primijećena je bolja memorija i koordinacija, produžuje poluživot vitamina D te tako utječe na zdravlje kostiju. Mi tvrdimo da iako sva ova istraživanja, iako bila znanstvena istraživanja treba uzeti sa rezervom, te da se najčešće uzima u istraživanje pojedince kojima su izmjerene prilično niske početne vrijednosti testosterona.

Literatura nam govori da trenutno nema konsenzusa koliko bi se kretale preporučene doze bora dnevno, no znanstvenici su se složili da unos ne bi trebao biti viši od 20mg na dan za zdrave osobe starije od 18 godina života, a da bi se neki optimalan dnevni unos kretao oko 5-6mg dnevno. Testo whey sadrži 250mg bor-citrata po serviranju od čega 1,5mg čistog bora po mjerici. Što znači da bi optimalan unos bio max 1 do 2 mjerice dnevno što je 3mg ekstra bora dnevno iz dodataka prehrani. Pretpostavljajući da je ostatak prehrane dobar, moguće da unesete putem voća i povrća dodatnih 2-3 mg i dolazimo do idealnog dnevnog unosa od 5-6mg!

O djelovanju tribulus terrestris-a i ginsenga možete pročitati dodatno na našim stranicama.

Nutritivne informacije  na serviranje od 30g(1 mjerica)
Energija: 448kJ/107kcal
Masti:0,09g od kojih 0,02 zasićene
Ugljikohidrati:1,4g od kojih 0,9g šećeri
Bjelančevine: 25g
Sol:0,15g

Upotreba: 1 mjericu rastopiti u 250ml vode (koristiti maksimalno 2x dnevno po 30g)

 

 

OSTALE INF.

UPOZORENJE: Prije korištenja ovog proizvoda, konzultirati se s liječnikom! Proizvod je namijenjen zdravim i aktivnim pojedincima . Dodatak prehrani, nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama, djeci i osobama osjetljivim na neki od sastojaka. Čuvati od dohvata djece u dobro zatvorenoj ambalaži. Ne prekoračiti preporučena dnevna serviranja

Ostali sastojic: kakao (za čokoladne okuse), limunska kiselina (za okus jagode), zgušnjivač: natrijeva sol karboksimetilceluloze, sukraloza, acesulfam K, ekstrakt korijena sibirskog ginsenga(Eleutherococcus senticosus), Tribulus terrestris. bojila: ekstrakt crne mrkve (za okus vanilija i borovnica), ekstrakt cikle(za okus bananajagoda,kava,malina,jagoda sladoled,jogurt trešnja,vanilija borovnica), karoteni, karamela, izolat proteina sirutke iz mlijeka.

 

NEMA NA ZALIHI