Vitamin D3 8000UI, 200 tableta, SFD

13,14

Nema na zalihi

Šifra: 7496 Categories: , Tag:

Iako pripada u skupinu vitamina, ovaj spoj je po svojim obilježjima više hormon nego vitamin. Iznimno je potreban našem tijelu te bez njega ne možemo funkcionirati. Dokazano je da čak više od 40% ljudi ima nedostatak ovog vitamina, posebno kroz zimski period. Dobro je poznato da je jedan od ključnih elemenata kako bi se spriječila osteoporoza, jer bez adekvatnih razina vitamina D, kalcij se ne apsorbira u adekvatni količinama. Iako je već dugo poznat vitamin, u novije vrijeme sve se više istražuje zbog dokazane učinkovitosti vitamina D u prevenciji i smanjenju rizika od mnogih autoimunih i kroničnih bolesti kao što je multipla skleroza, lupus, reumatoidni artritis, dijabetes tipa 1.  Suplementacija ovog vitamina najviše se preporučuje pojedincima sa slabim imunitetom i općenito kroz zimski period godine kada se nedovoljno izlažemo suncu. Zbog nedostatka vitamina D drastično se povećava rizik od teških oblika bolesti prilikom infekcija virusima i bakterijama. Bez vitamina D naš imuni sistem ne može optimalno funkcionirati!

Nedostatak vitamina D jako je dobro povezan s većim rizikom od razvoj autizma, shizofrenije, Pakrinsonove i Alzheimerove bolesti zbog narušavanja dopaminske neurotransmisije. Također ovo je povezano s razvojem kronične depresije!

Nutritivna vrijednost:
Sastav po 1 tableti: Vitamin D3 (kolekalciferol) 8000 IU (*4000%) dnevnih preporuka
Upotreba: 1 tableta dnevno nakon obroka (zbog visokih doza, može se uzimati jedna tableta svaki drugi dan)

OSTALE INF.

Nutritivna vrijednost: Sastav po 1 tableti: Vitamin D3 (kolekalciferol) 8000 IU (*4000%) dnevnih preporuka Upotreba: 1 tableta dnevno nakon obroka (zbog visokih doza, može se uzimati jedna tableta svaki drugi dan) Sastav: punilo:mikrokristalna celuloza, škrob riže, sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, vitamin D3 (kolekalciferol) 200mcg po tableti.

Na tržište RH stavlja: Nutriteka d.o.o., Ante Starčevića 3, 40000 Čakovec, Hrvatska Porijeklo:SFD Nutrition, EU

NEMA NA ZALIHI