Kalij Citrat 120 vege kapsula 7Nutrition

8,23

Nema na zalihi

Šifra: 11415 Categories: , , Tag:

Kalij je esencijalna komponenta koja bitno utječe na rad srčanog mišića i funkcioniranje cijeloga mišićnog i živčanoga sustava! Naš kalij nalazi se u super iskoristivoj citratnoj formi.
Njegova je razina u krvi je stalna i dobro regulirana. Temeljna zadaća kalija je regulacija tjelesnih tekućina i krvnog tlaka. S natrijem pridonosi ravnoteži pH-vrijednosti u krvi i tkivima te kontrolira električnu aktivnost srca i ostalih mišića.

Jako je važan za stanične biokemijske procese i metabolizam te sudjeluje u pretvaranju glukoze u glikogen koji se pohranjuje u jetri kao zaliha energije. Osobito pogoduje osobama koje pate od hipertenzije ili povišenog tlaka. Kalij opušta krvne žile te pridonosi boljem protoku tj. kada je tijelo dobro opskrbljeno kalijem rizik od ishemije srca je 50% niži!

Unos nedovoljne količine kalija, uz pretjerano visok unos natrija, pridonosi pojavi visokog krvnog tlaka, koji je glavni rizični faktor za moždani udar i srčane bolesti!
-važan je za mišiće i gustoću kostiju
-poboljšava rad mozga i sprječava moždani udar
-ublažava tjeskobu i smanjuje stres
-djeluje na regulaciju šećera u krvi

Upotreba: Preporuča se uzimanje 1 do MAX 3 kapsule dnevno!

Sastav po 1 kapsuli: Kalij citrat 750mg od čega ionski kalij 270mg(13,5% dnevnih potreba)

Sastav: kalij citrat, HPMC celulozna kapsula, magnezijeve soli masnih kiselina.

Dodatak prehrani, nije zamjena za uravnoteženu prehranu! Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama te osobama koje su preosjetljive na neki od sastojaka. Čuvati od dohvata djece! Ne prekoračiti preporučene dnevne doze!
Proizvodi: 7Nutrition, EU
Na tržište stavlja: Nutriteka d.o.o. Čakovec

NEMA NA ZALIHI