Jod 200mcg, 250 tableta Ostrovit

10,88

‘-250 dana punih doza prirodnog joda!

-podržava rad štitnjaće

-podržava normalan rad metabolizma

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Šifra: 9073 Categories: , , Tag:

Jod je mineral prijeko potreban za nesmetan rad štitnjače, koja je odgovorna za rast, energiju i normalan metabolizam. Djeluje na normalan rad hipofize i štitnjače te aktivira sve žlijezde u organizmu, pomaže funkciju probavnog i endokrinog sustava.
Kelp(Kombu)-najznačajnije svojstvo ove alge je pomoć štitnjači u slanju joda u krvne žile kod infekcija. Zbog velikog spektra djelovanja formula je namijenjena širokom krugu ljudi, a posebno onima s problemima endokrinog sustava (smanjenja funkcija štitnjače).
Ove jestive alge konzumiraju se prvenstveno zbog svojih svojstava i bogatog sadržaja hranjivih sastojaka i minerala. Alga inače poznata kao Kelp ili Kombu, poznata je po visokom sadržaju prirodnog joda, tj. elementa koji ima niz važnih funkcija u našem tijelu. Jod je nužan prirodni element koji osiguravamo hranom, ali zbog čestih nedostataka preporučuje se njegova suplementacija kroz dodatke prehrani, najčešće preko kombu algi. Jod igra posebnu ulogu u pravilnom funkcioniranju naše štitnjače i izravno je uključen u proizvodnju hormona štitnjače poput tiroksina poznatog kao T4 i trijodotironina ili T3. To su esencijalni hormoni koji reguliraju pravilan rad cijelog našeg tijela, što jod čini toliko važnim u našoj prehrani.

Pakiranje dovoljno za 250 dana upotrebe!
1 tableta sadrži 200mcg joda što je 133% dnevnih potreba!
Upotreba: 1 tableta dnevno nakon obroka

 

OSTALE INF.

Sastav: kelp (Laminaria japonica 200mg od čega jos 200mcg),dikalcijev fosfat, kalcij karbonat, mikrokristalna celuloza, stearinska kiselina, silika, magnezijev stearat, maltodekstrin, akacija.

Upozorenje: može sadržavati tragove školjkaša!
Dodatak prehrani, nije zamjena za uravnoteženu prehranu, ne koristiti ukoliko ste alergični na neki od sastojaka. Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljma i djeci. Ne prekoračiti preporučene dnevne doze. Čuvati u zatvorenoj ambalaži od dohvata male djece!

Proizvod može sadržavati mlijeko (uključujući laktozu), kikiriki, druge orašaste plodove, sjemenke sezama, zob, jaja, rakove, ribu.

Na tržište stavlja: Nutriteka d.o.o.
Proizvodi: Ostrovit, EU