BCAA Advanced + elektroliti 450g s okusom, Ostrovit

Najniža cijena: 22,00
Snižena cijena: 18,90

Nove ukusne BCAA aminokiseline obogaćene elektrolitima
-uz dodatak magnezija, natrija, kalija i klora!
-dodatno obogaćeno citrulinom za bolju izdržljivost i cirkulaciju
-dodatno obogaćeno glutaminom i Vit B6 za energiju i oporavak!
-izgradnja i održavanje mišićne mase nikad nisi bili lakši i ukusniji!

Clear
Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Šifra: N/A Categories: , , Tag:

BCAA ADVANCED je složena napredna kombinacija aminokiselina razgranatog lanca BCAA s citrulinom, mineralima tj ELEKTROLITIMA i vitaminom B6. Razvijen je od najkvalitetnijih sastojaka za sve tjelesno aktivne osobe koje svoju svakodnevnu prehranu moraju pravilno obogatiti između ostalog aminokiselinama, elektrolitima i citrulinom za mišićni rast, oporavak i maksimalne performanse.

Aminokiseline i elektroliti su iznimno važne hranjive tvari. Pa, pri bilo kakvom intenzivnom fizičkom naporu naše je tijelo izloženo prirodnom gubitku aminokiselina i elektrolita, što zauzvrat ima izravan utjecaj na rad i performanse naših mišića. Aminokiseline podupiru proces stvaranja energije potrebne za naše mišiće i sprječavaju gubitak proteina koji su njihova građevna jedinica. Elektroliti su, s druge strane, uvelike odgovorni za hidrataciju i održavanje ravnoteže vode i elektrolita u našim stanicama. Tijekom pojačane tjelesne aktivnosti potražnja za ovim nutrijentima raste i nije uvijek moguće osigurati dovoljne količine hranom posebno ukoliko je kvalitetom i energetski prehrana nedostatna. U takvim slučajevima vrijedi razmisliti o dodatnoj suplementaciji, omogućujući posebno sportašima da svoju dnevnu prehranu nadopune esencijalnim aminokiselinama i mineralima. 

UKRATKO O SVIM KOMPONENTAMA U PROIZVODU:

Aminokiseline BCAA – aminokiseline razgranatog lanca : leucin, valin i izoleucin. Ovi spojevi su tako nazvani zbog produženog bočnog lanca u njihovoj kemijskoj strukturi. Spadaju u skupinu esencijalnih aminokiselina, odnosno aminokiselina koje su esencijalne u našoj prehrani jer ih naše tijelo nije u stanju samo proizvesti te ih moramo unositi za optimalnu izgradnju mišića i funkcioniranje. One su sastavni dio sinteze većine proteina, a više od 30% naših mišića čine BCAA.

Magnezij – esencijalni mineral u našoj prehrani, odgovoran, između ostalog, za održavanje ravnoteže elektrolita i normalnog metabolizma energije. Osim toga, sudjeluje u procesu diobe stanica i podržava rad živčanog sustava, omogućujući mu održavanje normalnih psihičkih funkcija. Njegov pravilni unos u prehrani štiti nas od osjećaja iscrpljenosti i umora te ima velik utjecaj na funkcioniranje mišića.

Kalij – odmah uz magnezij, podržava ravnotežu elektrolita u tijelu. Održava odgovarajući tonus mišića. Može kontrolirati volumen vode u tijelu i regulirati tlak. Utječe na funkcioniranje živčanog sustava.
Natrijev klorid – bitna je komponenta naše prehrane, odgovorna, između ostalog, za održavanje ravnoteže elektrolita i odgovarajuću hidrataciju naših stanica.
Vitamin B6 – podržava normalno funkcioniranje živčanog sustava i održavanje pravilnih psihičkih funkcija. Doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti. Osim toga, sudjeluje u pravilnom energetskom metabolizmu.
L-citrulin – u obliku L-citrulin malata – je organski kemijski spoj koji pripada skupini neproteinskih aminokiselina. Citrulin je aminokiselina koja sudjeluje u ciklusu uree uz L-arginin i L-ornitin. Njegovo djelovanje uglavnom se temelji na povećanju sinteze ATP-a, vazodilataciji i bržem uklanjanju mliječne kiseline i amonijaka. Iz tog razloga, suplementacija je uglavnom namijenjena fizički aktivnim ljudima koji su zabrinuti za podršku izdržljivosti treninga i podršku regeneraciji nakon treninga.
L-Glutamin – to je organski kemijski spoj iz skupine endogenih aminokiselina. Ima mnoge biološke funkcije, poput prijenosnika dušika, koji djeluje kao prekursor za sintezu glutationa ili nukleotida. Jedan je od supstrata u procesu glukoneogeneze čime je oporavak brži i efikasniji.

UPOTREBA: 2 mjerice(15g) rastopiti u 250-300ml vode jednom dnevno, najbolje nakon fizičke aktivnosti, kroz fizičku aktivnost a može i na dane odmora tj oporavka ukoliko osjećate zamor i upale mišića.
NUTRITIVNE INFORMACIJE na serviranje od 15g:
BCAA 7g tj 7000mg
L-leucin 3500mg
L-valin 1750mg
L-izoleucin 1750mg
L-glutamin 2500mg
L-citrulin malat 1000mg od
čega 650mg čisti citrulin
Vit B6 1,4mg(100% prosječnih dnevnih potreba)
Magnezij 170mg (45%)
Kalij 300mg(15%)
Natrij 210mg
Klor 320mg(40%)

Dodatne informacije

Okus

Jagoda, mango, zelena jabuka

OSTALE INF.

SASTOJCI: BCAA aminokiseline razgranatog lanca (L-leucin, L-valin, L-izoleucin, emulgator: lecitini), L-glutamin, magnezijeve soli limunske kiseline (magnezij), L-citrulin malat, regulator kiselosti: limunska kiselina; kalij citrat (kalij), inulin, natrijev klorid (natrij, klorid), aroma, koncentrat soka od cikle u prahu (1), piridoksin hidroklorid (vitamin B6), boja: karoteni (2 mango, jagoda, jabuka okus); zaslađivači: sukraloza, acesulfam K. Ovisno o okusu proizvoda za korišteni sastojak vidite simbole (1-2) blizu datuma minimalne trajnosti.

OPREZ: dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu! Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci! Namijenjeno zdravim i aktivnim pojedincima! Čuvati u zatvorenoj ambalaži od dohvata male djece! Ne prekoračiti preporučene doze serviranja! Ne koristiti ukoliko ste alergični na neki od sastojaka!

ALERGENI: Proizvod može sadržavati mlijeko (uključujući laktozu), soju, kikiriki, druge orašaste plodove, sjemenke sezama, žitarice koje sadrže gluten, jaja, rakove, ribu.

Proizvodi: OstroVit Nutrition, EU

AKCIJA