Q10 100mg 100 vege kapsula, Ostrovit

15,90

Nema na zalihi

Šifra: 8682 Categories: , Tag:

Q10 igra važnu ulogu u stvaranju energije tj. stanične valute energije ATP(adenozin tri fosfat) i u REGENERATIVNIM procesima u organizmu. Moglo bi se reći da bez q10 najvažniji životni procesi staju jer je vrlo važna komponenta u oksidativnoj fosforilaciji(procesu stvaranja energije)! q10 je naš prirodni i vrlo snažan antioksidans koji štiti od slobodnih radikala.

Suplementacija koenzimom Q10 posebno se preporuča svima koji imaju probleme sa srcem/krvožilnim sustavom, tlakom- posebno ako uzimaju statine. Pomaže poboljšati lipidni profil(utječe na povećanje dobrog HDL kolesterola i smanjuje loši oksidirani LDL kolesterol). Kako je direktno zadužen za stvaranje energije, logično je da djeluje jako energizirajuće na organizam. Jedan je od najčešće je pripisivanih dodataka prehrani od strane doktora, a značajnu korist imaju i sportaši, posebno oni čiji se sport temelji na izdržljivosti.

Važno je znati da naše tijelo i samo stvara Q10, no uslijed mnogih bolesti i stanja te procesa starenja, stvara se sve manje ovog koenzima već nakon 35 godine.

Upotreba: 1 kapsula, 100mg koenzima Q10

 

OSTALE INF.

Ostali sastojci:inulin, ubikinon(Q10), hidroksipropil metil celuloza.

Alergeni:  Može sadržavati tragove mlijeka(laktoza),soju, jaja, sezam, školjkaše, ribu zbog prerade u istom postrojenju-

Dodatak prehrani, nije zamjena za uravnoteženu prehranu! Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama te osobama koje su preosjetljive na neki od sastojaka. Čuvati od dohvata djece! Ne prekoračiti preporučene dnevne doze! Prije uzimanja savjetujte se sa liječnikom/lijekarnikom/nutricionistom.

Proizvodi: Ostrovit Nutrition, EU

NEMA NA ZALIHI