Vitamin A 60 tableta, Nutriversum

8,90

‘-važan za dobar vid, imunitet, zaštitu sluznica
-po 1 tableti više od 300% dnevnih potreba vitamina A
-2500 mikrograma vitamina A po tableti!

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Šifra: 9619 Categories: , , Tag:

Vitamin A u tijelu najčešće vežemo uz dobar vid jersudjeluje u izgradnji vidnog pigmenta mrežnice. No uloga vitamina A je daleko opsežnija (utječe na metabolizam proteina, pravilno dijeljenje i metabolizam stanica, izgradnju kosti).

Vitamin A sudjeluje u obnavljanju raznih tkiva jer je, prije svega, potreban za normalan metabolizam stanice, poglavito stanične membrane (opne). Naime, vitamin A sudjeluje u sintezi posebnih ugljikohidrata – mukopolisaharida, koji su važni za funkciju stanične membrane i stvaranje sluzi. Upravo mukopolisaharidi čine razliku između stanične membrane i, primjerice, membrane stanične jezgre ili membrane staničnih organela koje ih nemaju.
Važan je za pravilan imunosni odgovor i otpornost na infekcije jer štiti sluznice tj. epitel i utječe na lučenje interferona tj. proteina koji usporava i zaustavlja virusne infekcije!
Zaštita epitela nadovezuje se i na probavni sustav tj crijeva pa tako vitamin A ima puno važnih uloga i za zdravlje i optimalno fukcioniranje probavno sustava.

1 tableta sadrži 2500 mikrograma vitamina A (312% dnevnih potreba) pa ste sigurni da 1 tabletom i više nego zadovoljavate dnevne potrebe!

Upotreba: 1 tableta dnevno nakon obroka!

OSTALE INF.

OPREZ: dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Ne koristiti ukoliko ste alergični na neki od sastojaka. Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci. Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži od dohvata male djece! Ne prekoračiti preporučene doze serviranja!

Ostali sastojci: maltodekstrin, celuloza, retinin acetat, magnezijeve soli masnih kiselina, silicijev dioksid, kalcijeve soli orotfosforne kiseline, sorbitol

Proizvodi: Nutriversum Kft. EU