Vitamin D3 4000iu 120 kapsula, 7Nutrition

9,49

Visoke doze vitamina D3
Dovoljno za 120 dana
Suplementacija ovog vitamina najviše se preporučuje pojedincima sa slabim imunitetom i općenito kroz zimski period godine kada se nedovoljno izlažemo suncu. Zbog nedostatka vitamina D drastično se povećava rizik od teških oblika bolesti prilikom infekcija virusima i bakterijama. Bez vitamina D naš imuni sistem ne može optimalno funkcionirati! Dobar za kosti i zglobove.

Nema na zalihi

Šifra: 14973 Categories: , , Tag:

Iako pripada u skupinu vitamina, ovaj spoj je po svojim obilježjima više hormon nego vitamin. Iznimno je potreban našem tijelu te bez njega ne možemo funkcionirati. Dokazano je da čak više od 40% ljudi ima nedostatak ovog vitamina, posebno kroz zimski period. Dobro je poznato da je jedan od ključnih elemenata kako bi se spriječila osteoporoza, jer bez adekvatnih razina vitamina D, kalcij se ne apsorbira u adekvatni količinama. Iako je već dugo poznat vitamin, u novije vrijeme sve se više istražuje zbog dokazane učinkovitosti vitamina D u prevenciji i smanjenju rizika od mnogih autoimunih i kroničnih bolesti kao što je multipla skleroza, lupus, reumatoidni artritis, dijabetes tipa 1.  Suplementacija ovog vitamina najviše se preporučuje pojedincima sa slabim imunitetom i općenito kroz zimski period godine kada se nedovoljno izlažemo suncu. Zbog nedostatka vitamina D drastično se povećava rizik od teških oblika bolesti prilikom infekcija virusima i bakterijama. Bez vitamina D naš imuni sistem ne može optimalno funkcionirati!

Nedostatak vitamina D jako je dobro povezan s većim rizikom od razvoj autizma, shizofrenije, Pakrinsonove i Alzheimerove bolesti zbog narušavanja dopaminske neurotransmisije. Također ovo je povezanom s razvojem kronične depresije!

Nutritivna vrijednost:

Vitamin D3 (kolekalciferol) 4000 IU (*2000% preporučenih dnevnih potreba)

Upotreba: 1 kapsula dnevno

OSTALE INF.

Ostali sastojci: Vitamin D3(kolekalciferol), želatina, suncokretovo ulje, glicerol, voda.

Bez savjetovanja ne preporučuje se djeci, trudnicama, dojiljama te pojedincima koji su preosjetljivi na neki od sastojaka.

Dodatak prehrani. Ovaj proizvod nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Čuvati na hladnom i suhom mjestu od dohvata male djece u zatvorenoj ambalaži. Ne prekoračiti preporučene dnevne doze. Prije upotrebe konzultirati se s liječnikom!

Proizvodi: 7Nutrition, EU

NEMA NA ZALIHI