Alfa lipoična kiselina (ALA), 600mg, 60 kapsula

13,26

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Šifra: 7463 Categories: , Tag:

Alfa lipoična kiselina ili ALA vrlo je jak i učinkoviti antioksidans. Nazivamo je još i univerzalnim antioksidansom jer je aktivna i u vodenoj i masnoj sredini, pa tako kažemo da može preuzeti funkciju i vitamina C i vitamina E. Može pomoći stanicama kod pretvorbe glukoze pa tako utječe na regulaciju šećera te je stoga često korištena komponenta u kliničkom tretmanu dijabetesa. ALA je inače našem tijelu potpuno poznata komponenta te je naše tijelo i samo proizvodi što govori dovoljno samo za sebe koliko je važna.

Problem je što s godinama, te kod različitih stanja i bolesti, naše tijelo proizvodi sve manje ovog spoja. ALA ima mogućnost prelaska i krvno moždane barijere te tako blagotvorno djelovati na posljedice moždanog udara.
Učinkovito štiti mozak od djelovanja slobodnih radikala te toksičnih metala kao što je živa, kadmij, olovo. Studije su pokazale pozitivan utjecaj na održavanje zdravog vida, prevenciju i tretman glaukoma, katarakte, usporava replikaciju HIV virusa te ima blagotvorno djelovanje na simptome i komplikacije vezane u hepatitis C. Nove studije pokazuju da ima velik potencijal u održavanju i poboljšanju pamćenja.

Upotreba: 1 kapsula(600mg ALA) dnevno uz čašu vode

 

OSTALE INF.

Sastav: alfa lipoična kiselina, magnezijeve soli masnih kiselina, celulozna kapsula

Dodatak prehrani, nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i osobama osjetljivim na neki od sastojaka. Prije upotrebe konzultirati se s liječnikom. Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži od dohvata male djece!

Proizvodi: 7Nutrition, EU

Na tržište RH stavlja Nutriteka d.o.o. Čakovec