TMG(trimetilglicin-bezvodni BETAIN)+B6 P5P

15,40

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


TMG(trimetilglicin) ili bezvodni betain još nazivamo skrivenim eliksirom zdravlja!
TMG ima važnu ulogu u smanjenju i neutraliziranju razine homocisteina u tijelu. Homocistein je aminokiselina koja se smatra visoko rizičnim čimbenikom za mnoge bolesti, uključujući bolesti srca, osteoporozu i bolest jetre.
Iako se prirodno proizvodi u tijelu, mnogi ljudi ne dobivaju dovoljno TMG-a i odlučuju se za suplementaciju u obliku dodataka prehrani. Posebno je popularan kod predanih sportaša, sportaša koji dolaze u doticaj s dopingom(radi regulacije neželjenih efekata na kardiovaskularni sustav i jetru) ali i mnogih osoba kojima je preporučen zbog bolesti/stanja srca/krvnih žila/jetre.
Štiti stanice: TMG je osmolitički spoj i pomaže u očuvanju veličine stanice i njegovog hidratacijskog statusa. Visoka koncentracija TMG u stanici čini je otpornijom na stresore.
Jačanje imunološkog sustava: TMG pruža potporu djelovanju imunološkog sustava.
Štiti jetru od toksina: TMG djeluje antioksidativno.
Podržava opću dobrobit i više energije.
TMG se može opisati kao tvari slične vitaminu jer djeluje kao antioksidans, protuupalno sredstvo, pojačivač energije, te metil-donor!(Metilacija je zajednički proces koji uključuje dodatak metilne skupine na supstrat. Metilacija sudjeluje u regulaciji ekspresije gena, funkciji proteina, i RNA obradi.
TMG povećava tjelesne razine S-adenozil metionina (SAMe) – poboljšava raspoloženje i opće blagostanje.
TMG nije isto što i betain HCL!!!

Upotreba: 1 mjerica(1g dnevno) uz čašu vode- sadrži 999mg TMG-a i 1mg B6 P5P!

OSTALE INF.

Sastav:Trimetilglicin, Vitamin B6 P5P.

Dodatak prehrani, nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama dojiljama i osobama osjetljivim na neki od sastojaka. Čuvati na suhom i hladnom mjestu od dohvata male djece. Ne prekoračiti preporučene dnevne doze!
Proizvodi: 7Nutrition EU
Na tržište stavlja: Nutriteka d.o.o.