Kolagen + vitamin C, okus breskve 200g, Ostrovit

11,49

‘-hidrolizirani oblik kolagena
-važan za kožu, zglobove, kosti, kosu..
-obogaćen vitaminom C
-jednostavna priprema i odlični pitki okusi!

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Kolagen je jedan od najvažnijih proteina koji se nalazi u ljudskom tijelu. Prisutan je u gotovo svim ljudskim tkivima. To je osnovni građevinski element, uključujući kožu, tetive, kosti, zglobove, rožnicu oka. Odgovoran je za proizvodnju sinovijalne tekućine te elastičnost i tvrdoću hrskavice, vlaženje kože i pravilnu obnovu epiderme. Utječe na kohezivnost, izdržljivost i elastičnost vezivnog tkiva. Također ima jedinstvenu sposobnost vezanja vode, tako da koža održava čvrstoću, elastičnost i napetost. U dobi od 26 godina količina kolagenih vlakana prirodno se smanjuje i tijelo gubi sposobnost obnove. Pojačana tjelesna aktivnost dodatno intenzivira proces uništavanja kolagena, zbog čega je njegova nadopuna vrlo važna tijekom intenzivnog vježbanja i treninga. Manjak kolagena uzrok je poremećaja kretanja, ukočenosti zglobova i bolova u kralježnici, bora, vlažnosti i čvrstoće kože.

Vitamin C, jedan je od najpoznatijih i najučinkovitijih antioksidanasa koji štiti naše tijelo od štetnih učinaka slobodnih radikala. Podržava normalno i pravilno funkcioniranje imunološkog, koštanog i živčanog sustava. Najviše se preporučuje jako aktivnim pojedincima čije su potrebe povišene te u jesenskim i zimskim periodima kako bi osnažili imunološki sustav. Mnogi koriste visoke doze vitamina C i za vrijeme trajanja alergija kako bi ublažili simptome. Vitamin C također pomaže smanjiti kortizol (hormon stresa).

Otopite jednu porciju proizvoda od 10 g (2 mjerice) u 200 ml vode ili soka u shakeru. Uzmite 1 porciju dnevno.


OSTALE INF.

Proizvod je namijenjen odraslim osobama.
Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Nemojte koristiti proizvod kao nadomjestak (zamjenu) za raznoliku prehranu. Preporučuju se uravnotežena prehrana i zdrav način života. Nemojte gutati ako ste alergični na neki od sastojaka. Proizvod nije namijenjen osobama s bubrežnom bolešću ili bubrežnim kamencem. Djeca, trudnice i dojilje ne smiju uzimati proizvod. Čuvati izvan dohvata djece.

Sastojci: Hidrolizirani goveđi kolagen, L-askorbinska kiselina (vitamin C), regulator kiselosti: limunska kiselina; arome, koncentrirani sok cikle, boja: karoteni; zaslađivači: sukraloza, acesulfam K. dodatak prehrani. Sadrži zaslađivače. Proizvod može sadržavati mlijeko (uključujući laktozu), soju, kikiriki, druge orašaste plodove, sjemenke sezama, zob, jaja, rakove, ribu.

Aktivni sastojci na 10g: Hidrolizirani goveđi kolagen 8890 mg, Vitamin C 500 mg

Proizvođač: Ostrovit, EU