Magnezij kelat (magnezij BISGLICINAT) 120 vege kapsula

11,15

-maksimalna apsorpcija i iskoristivost
-organski kelirani magnezij
-protiv grčeva, spazama, umora..
-energičnost!
-obogaćen B6 vitaminom!

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Šifra: 11448 Categories: , , Tag:

Magnezij bisglicinat ili drugim riječima zovemo ga još kelirani magnezij je zapravo magnezij vezan na aminokiseline glicin i kao takav se 100% iskorištava! Proces keliranja magnezija poboljšava bioraspoloživost tj iskorištenje magnezija iz dodatka prehrani kako bi se lakše apsorbirao kroz stjenku crijeva i iskoristio u organizmu. Kelirani magnezij je i stabilniji i manje podložan reakcijama s nekim drugim spojevima.

Magnezij bisglicinat je oblik magnezija koji se brzo i efikasno apsorbira. Dobra apsorpcija i otpornost na kiselu sredinu probavnog sustava bitne su odlike ovog oblika magnezija. Djeluje jako energizirajuće te je među omiljenim odabirom kod sportaša i osoba koje imaju problema s grčevima i bolovima u mišićima. Magnezij je jedan od najvažnijih minerala koji je uključen u mnogobrojne funkcije te čiji nedostatak brzo osjetimo. Također zbog današnjeg užurbanog načina života jedna je od komponentni koja nam generalno nedostaje u prehrani. Magnezij sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata, proteina i masti, stabilizira stanične membrane, pomaže radu srca, smanjuje osjećaj napetosti i umora, sudjeluje u regulaciji krvnog tlaka, smiruje živčani sustav te ono što je svima već dobro poznato, magnezij doprinosi optimalnom funckioniranju mišićnog sustava te suzbijanju grčeva u mišićima.

Ovaj proizvod posebno dobiva na višoj vrijednosti jer je obogaćen vitaminom B6. Vitamin B6 dodatno poboljšava iskoristivost magnezija i sudjeluje s magnezijem u kemijskim reakcijama u tijelu

Nutritivna vrijednost: 1 kapsule 650mg magnezij bisglicinata, od čega 130mg magnezij (35% dnevnih potreba), 2,5mg vitamin B6(179% dnevnih potreba).
Upotreba:2 do 3 kapsule dnevno s čašom vode

 

OSTALE INF.

sastav: Magnezij bisglicinat/diglicinat, celulozna kapsula(HPMC), vitamin B6.

Upozorenje

Bez savjetovanja ne preporučuje se djeci, trudnicama, dojiljama pojedincima koji su preosjetljivi na neki od sastojaka.

Dodatak prehrani. Ovaj proizvod nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Čuvati na hladnom i suhom mjestu od dohvata male djece. Ne prekoračiti preporučene dnevne doze.
Proizvodi: 7Nutrition EU
Na tržište stavlja: Nutriteka d.o.o. Čakovec