Sikavica (silimarin) Milk Thistle FORTE, 100kap, Allnutrition

14,90

REGENERIRA STANICE JETRE
DOPRINOSI PRAVILNOJ PROIZVODNJI ŽUČI
POMAŽE U ODRŽAVANJU ZDRAVE JETRE
POMAŽE U ODRŽAVANJU ISPRAVNE KONCENTRACIJE GLUKOZE U KRVI
-100 kapsula, uz dodatak ružmarina i artičoke te BioPerina za maksimalno iskoristivost!
-samo 1 kapsula dnevno!

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


ALLNUTRITION MILK THISTLE FORTE (sikavica s aktivnim silimarinom)  je dodatak prehrani u obliku kapsula na bazi ekstrakata čička, artičoke, ružmarina i patentirane BioPerine® formule za poboljšanje apsorpcije aktivnih sastojaka.
Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), a potječe s područja Sredozemlja. Osim što pozitivno djeluje na rad jetre, čičak pomaže i u radu srca. Dnevni dio dodatka (1 kapsula) sadrži 125 mg ekstrakta mliječnog čička standardiziranog na čak 100 mg silimarina.

Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je popularna biljka koja se koristi kao začin. Sadrži niz biološki aktivnih spojeva kao što su flavonoidi, fenolne kiseline i terpeni. Ima, između ostalog, regulira metabolizam lipida u tijelu i pomaže smanjiti koncentraciju “lošeg” LDL kolesterola.
Štoviše, ružmarin štiti i regenerira stanice jetre, a također je podržava smanjujući hepatotoksičnost nekih kemijskih spojeva. Dnevna doza dodatka sadrži 200 mg ekstrakta ružmarina standardiziranog na 12 mg ružmarinske kiseline.
Generealno Sikavica ili spoj iz sikavice (silimarin) koristi se već tisućama godina za poboljšanje zdravlja. Sikavica pruža mnogo dobrobiti no najpoznatija je po tome što štiti jetru, pomaže njenoj regeneraciji i boljem funkcioniranju te pomaže izbacivanju mnogih specifičnih toksina iz tijela. Postoje studije koje ukazuju da pomaže smanjenom stvaranju moždanog plaka koji dovodi do nastanka Alzheimerove bolesti, stimulira mineralizaciju kostiju, provedeno je mnogo studija u kojima je pokazan utjecaj na smanjenje nuspojava nakon tretmana raka. Ima utjecaj i na smanjenje krvnog šećera te osobe koje boluju od dijabetesa trebaju biti na oprezu kod uzimanja ekstrakta sikavice(silimarina).

Upotreba:1 kapsula dnevno, nakon obroka s čašom vode.

Sastav na 1 kapsulu:
Ekstratk lišća artičoke(Cynara scolymus) 300mg od kojih 15mg cinarin,
ekstrakt lišća ružmarina (Rosamarinus officinalis) 200mg od kojih 12mg ružmarinske kiseline,
Ekstrakt sjemenki sikavice(Silybum marianum) 125mg od kojih 100mg silimarina,
ekstrakt ploda crnog papra(BioPerine Piper nigrum) 2,1mg od kojih 2mg piperina

 

OSTALE INF.

Ostali sastojci: kapsula od želatine, tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev
dioksid, magnezijeve soli masnih kiselina.

Alergeni: može sadržavati derivate žitarica koje sadrže gluten, jaja, celer, mlijeko.

Ovaj proizvod nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Čuvati na hladnom i suhom mjestu od dohvata male djece. Bez savjetovanja sa stručnom osobom ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i osobama osjetljivim na neki od sastojaka te mlađim od 18 godina. Čuvati od dohvata male djece i na temperaturi od 15-25 stupnjeva
Celzijevih. Proizvod je namijenjen zdravim i aktivnim pojedincima! Prije upotrebe konzultirati se s liječnikom! Ne prekoračiti preporučeni dnevni unos. Na tržište RH
stavlja: Nutriteka d.o.o., Ante Starčevića 3, 40000 Čakovec, Hrvatska.