Vitamin B12 (metilkobalamin) 400mcg, 200 tableta Ostrovit

9,16

*podržava proizvodnju crvenih krvnih stanica
*smanjuje umor i iscrpljenost
*doprinosi pravilnom radu mentalnih i živčanih funkcija (pamćenje i koncentracija)
*proizvod pogodan za vegane

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Šifra: 8748 Categories: , , Tag:

Vitamin B12 u obliku metilkobalamina smatra se najboljim oblikom suplementacije ovog vitamina. Metilkobalamin je biološki aktivan oblik vitamina B12, preporuča se svim osobama koje se bore s poremećajima vezanim uz apsorpciju nemetilnih oblika vitamina koji se najčešće nalaze u suplementima.
Metilkobalamin se lako asimilira, dulje ostaje u tkivima i ne sadrži štetni cijanid. Za razliku od sintetskog oblika vitamina B12, on se ne pretvara u metil izravno u organizmu.
Vitamin B12 prirodno je prisutan u mesu i proizvodima životinjskog podrijetla, zbog čega vegetarijanci i vegani najčešće pate od njegovog nedostatka.

Vitamin B12 pomoći će Vam:
*uspostaviti prikladan energetski metabolizam
*održavati proizvodnju crvenih krvnih stanica
*poboljšati rad imunološkog sustava
*smanjite umor i iscrpljenost
*poboljšati metabolizam homocisteina
*doprinositi pravilnom radu mentalnih funkcija

Glavne karakteristike dodatka:
SVEOBUHVATNI UTJECAJ – Bez odgovarajuće količine vitamina B12, vaš organizam ne može pravilno funkcionirati. Vitamin B12 podržava proizvodnju crvenih krvnih stanica, kao i utječe na živčani sustav, čime vam pomaže pri pamćenju i koncentraciji.
VITAMIN U OBLIKU METILKOBALAMIN – Metilkobalamin je najbolji oblik vitamina B12 na tržištu. U usporedbi s često korištenim cijanokobalaminom u tabletama, brže se asimilira i duže ostaje u organizmu. To je gotov aktivni sastojak koji se ne pretvara u jednostavniji oblik.
VELIKA DOZA – Jedna tableta sadrži 400 µg vitamina B12, što predstavlja četiri dnevne doze. Kada se redovito koristi, paket ovog dodatka dovoljan je za više mjeseci.
PROIZVOD ZA VEGANE – Ako ste vegetarijanac, vegan ili rijetko jedete meso i životinjske proizvode, savjetujte se da koristite vitamin B12. Njegov nedostatak može dovesti do anemije i raznih neuroloških poremećaja.

Uzmite 1 obrok (1/4 tablete) dnevno. Proizvod je namijenjen odraslima. Iznimno visoke doze!

Na 1 tabletu sadrži 16 000% dnevnih potreba!

Aktivni sastojci 1/4 tablete % RI* 1 tablete % RI*
Vitamin B12 100 µg 4 000 400 µg 16 000

 

OSTALE INF.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Nemojte koristiti proizvod kao zamjenu za raznoliku prehranu. Preporuka su uravnotežena prehrana i zdrav način života. Nemojte gutati ako ste alergični na neki od sastojaka. 

Alergeni:  Može sadržavati tragove mlijeka(laktoza),soju, jaja, sezam, školjkaše, ribu zbog prerade u istom postrojenju-

Dodatak prehrani, nije zamjena za uravnoteženu prehranu! Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama te osobama koje su preosjetljive na neki od sastojaka. Čuvati od dohvata djece! Ne prekoračiti preporučene dnevne doze! Prije uzimanja savjetujte se sa liječnikom/ljekarnikom/nutricionistom.

Sastojci: sredstvo za povećanje volumena: mikrokristalna celuloza; škrob, sredstva protiv zgrušavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, silicij dioksid; metilkobalamin (vitamin B12).

Proizvodi: Ostrovit Nutrition, EU