Vitamin D3 8000 + K2, 60 tableta Ostrovit

10,79

‘-VISOKE doze vitamina D3

-dodatak kvalitetnog K2 vitamina

-potreban za zdravlje zglobova

-potreban za jak imunološki sustav

Nema na zalihi

Šifra: 9072 Categories: , , , Tag:

Iako pripada u skupinu vitamina, ovaj spoj je po svojim obilježjima više hormon nego vitamin. Iznimno je potreban našem tijelu te bez njega ne možemo optimalno funkcionirati. Dokazano je da čak više od 40% ljudi ima nedostatak ovog vitamina, posebno kroz zimski period. Dobro je poznato da je jedan od ključnih elemenata kako bi se spriječila osteoporoza, jer bez adekvatnih razina vitamina D, kalcij se ne apsorbira u adekvatni količinama. Iako je već dugo poznat vitamin, u novije vrijeme sve se više istražuje zbog dokazane učinkovitosti vitamina D u prevenciji i smanjenju rizika od mnogih autoimunih i kroničnih bolesti kao što je multipla skleroza, lupus, reumatoidni artritis, dijabetes tipa 1.  Suplementacija ovog vitamina najviše se preporučuje pojedincima sa slabim imunitetom i općenito kroz zimski period godine kada se nedovoljno izlažemo suncu.

Zbog nedostatka vitamina D drastično se povećava rizik od teških oblika bolesti prilikom infekcija virusima i bakterijama. Bez vitamina D naš imuni sistem ne može optimalno funkcionirati! Nedostatak vitamina D jako je dobro povezan s većim rizikom od razvoj autizma, shizofrenije, Pakrinsonove i Alzheimerove bolesti zbog narušavanja dopaminske neurotransmisije.

Također ovo je povezano s razvojem kronične depresije!

Nedostatak vitamina D3 i K2 uglavnom pridonosi razvoj bolesti kostiju, kao što su rahitis i osteoporoza. Osim toga, nedostatak vitamina D3 može oslabiti mišiće, uzrokovati bolove u kostima, česte infekcije, gubitak kose, kao i umor i loše raspoloženje. Naš imuni sustav je bez adekvatnih razina vitamina oslabljen.

OPREZ

Jedna tableta sadrži 200 µg vitamina K2(267% dnevnih preporuka) i 200 µg vitamina D3, što predstavlja čak 4000% nutritivne referentne vrijednosti.
Upotreba: 1/4 tablete dnevno nakon obroka, ukoliko uzimate cijlu tabletu, uzmite 1 svaki drugi dan (zbog visokih doza, može se uzimati jedna tableta svaki drugi dan)

OSTALE INF.

Sastojci: Sredstvo za povećanje volumena: mikrokristalna celuloza; škrob, kolekalciferol (vitamin D3), menakinon-7 MK-7 (vitamin K) dobiven iz Bacillus subtilis natto, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, silicijev dioksid. Proizvod može sadržavati mlijeko (uključujući laktozu), soju, kikiriki, druge orašaste plodove, sjemenke sezama, žitarice koje sadrže gluten, jaja, rakove, ribu.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci. Prije uzimanja savjetovati se sa strčnom osobom. NE prekoračiti preporučene doze serviranja. Ne koristite ako ste alergični na neki od sastojaka. Čuvati u zatvorenoj ambalaži od dohvata male djece!

Proizvodi: Ostrovit, EU

NEMA NA ZALIHI