Lutein forte 60 kapsula, Ostrovit

7,83

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


Šifra: 9075 Categories: , Tag:

Lutein Forte OstroVit je dodatak prehrani u kapsulama koji sadrži prirodni lutein obogaćen zeaksantinom. Trenutno se smatra da je lutein jedan od najvažnijih sastojaka za zaštitu očiju. To je organski kemijski spoj koji pripada ksantofilima – biljnim bojilima iz skupine karotenoida, koji djeluje kao filter koji upija opasno zračenje i eliminira slobodne radikale. Ljudski organizam ovu tvar ne može sam proizvesti, pa je treba unositi u odgovarajućoj količini hranom ili suplementacijom.

Posebno je dizajniran za osobe čije su oči izložene štetnim čimbenicima iz okoliša, kao što je rad za računalom, provođenje mnogo sati čitajući ili gledajući TV ili izloženo intenzivnom sunčevom svjetlu. Osim luteina, proizvod sadrži i zeaksantin, odnosno organski kemijski spoj, karotenoid, koji se nalazi u mrežnici našeg oka. Zeaksantin podržava djelovanje makule i, poput luteina, podržava naš vidni aparat. Oba karotenoida pokazuju sinergističko djelovanje, odnosno oba pokazuju učinkovitiju podršku našim očima nego svaki pojedinačno.
Svojstva:
Savršen dodatak za ljude koji rade za računalom
Pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa
Pomaže smanjiti umor
Pripravak obogaćen drugim karotenoidom ili zeaksantinom

Uzmite 1 dozu (1 kapsulu) dnevno, tijekom obroka.

OSTALE INF.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Nemojte koristiti proizvod kao nadomjestak (zamjenu) za raznoliku prehranu. Preporučuju se uravnotežena prehrana i zdrav način života. Nemojte gutati ako ste alergični na neki od sastojaka. Trudnice i dojilje ne smiju uzimati proizvod. Čuvati izvan dohvata djece.

Sastojci: Sastav premaza (želatina, humektant: glicerol; pročišćena voda, boje: željezov oksid crni, željezov oksid crveni), ulje šafranike, sojino ulje, prirodni lutein i zeaksantin iz nevena (Tagetes erecta L.). Proizvod može sadržavati mlijeko (uključujući laktozu), kikiriki, druge orašaste plodove, sjemenke sezama, zob, jaja, rakove, ribu.

Aktivni sastojci po porciji:  Lutein 40 mg Zeaksantin 2 mg

Proizvodi: Ostrovit, EU
Na tržište stavlja: Nutriteka d.o.o.