Vitamin A + E kapi 30ml,150doza, Allnutrition

12,50

KONCENTRIRANI VITAMIN A+E U KAPIMA
VITAMIN A POMAŽE U OČUVANJU ZDRAVE KOŽE, TTKIVA, IMUNITETA I VIDA
150 porcija po pakiranju, super cijena!
VITAMIN E POMAŽE U ZAŠTITI STANICA I OD OKSIDATIVNOG STRESA

Otopljeni vitamini u šafranovom ulju
Lako i brzo korištenje, bez neugodnog okusa!
Pogodno za vegane!

Dostava od 5,00€ ili besplatna dostava za narudžbe iznad 55€.


VITAMIN A

Vaše oči zaslužuju najbolju njegu, a vitamin A pomaže u održavanju pravilnog vida. Osim toga, podržava zdravlje kože i pravilno funkcioniranje imunološkog sustava. Zanimljivo je da također pridonosi održavanju pravilnog metabolizma željeza te je također nužan za razvoj mišića!

Vitamin A sudjeluje u obnavljanju raznih tkiva jer je prije svega, potreban za normalan metabolizam stanice, poglavito stanične membrane (opne). Naime, vitamin A sudjeluje u sintezi posebnih ugljikohidrata – mukopolisaharida, koji su važni za funkciju stanične membrane i stvaranje sluzi. Upravo mukopolisaharidi čine razliku između stanične membrane i, primjerice, membrane stanične jezgre ili membrane staničnih organela koje ih nemaju.
Važan je za pravilan imunosni odgovor i otpornost na infekcije jer štiti sluznice tj. epitel i utječe na lučenje interferona tj. proteina koji usporava i zaustavlja virusne infekcije!
Zaštita epitela nadovezuje se i na probavni sustav tj crijeva pa tako vitamin A ima puno važnih uloga i za zdravlje i optimalno fukcioniranje probavno sustava.

VITAMIN E

Ima ključnu ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Oksidativni stres je proces u kojem tijelo proizvodi previše slobodnih radikala, nestabilnih čestica s neparnim brojem elektrona. Vjeruje se da slobodni radikali mogu oštetiti stanice, proteine ​​i lipide što može jako narušiti generalno vitalnost.

Upotreba: 6 kapi staviti ispod jezika i držati 30 sekundi. Uzeti jednom dnevno. Pakiranje je dovoljno za 150 takvih serviranja!
Sastav na 1 serviranje(6kapi)
Vitamin E 36mg (300% prosječnih dnevnih potreba)
Vitamin A 800 mikrograma (100% prosječnih dnevnih potreba)

OSTALE INF.

Sastojci: Vitamin A(retinil palmitat), Vitamin E(DL-alfa-tokoferil-acetat), šafranovo ulje.
OPREZ: Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci! Ne koristiti ukoliko ste alergični na neki od sastojaka. Prije upotrebe savjetovati se s liječnikom! Čuvati u zatvorenoj ambalaži od dohvata male djece! Ne prekoračiti prekoračiti preporučene doze serviranja!

Proizvodi: SFD Nutrition za Allnutrition, EU