Vitamin MEGA D3 10 000iu 90 tableta 7Nutrition

11,81

‘-Mega-doziran vitamin D3
-dovoljan za 360 doza od 2500iu!!!
-iznimno važan za imunitet, apsorpciju kalcija u kosti
-90 mega-doziranih tableta od 10 000iu!

Nema na zalihi

Šifra: 9251 Categories: , , Tag:

Mega-doziran VItamin D3 iz profesionalne linije proizvoda 7Nutrition!

Ukratko o vitaminu D3: Iako pripada skupini vitamina, ovaj spoj je po svojim obilježjima više hormon nego vitamin. Iznimno je potreban našem tijelu te bez njega ne možemo funkcionirati. Dokazano je da čak više od 40% ljudi ima nedostatak ovog vitamina, posebno kroz zimski period. Dobro je poznato da je jedan od ključnih elemenata kako bi se spriječila osteoporoza, jer bez adekvatnih razina vitamina D, kalcij se ne apsorbira u adekvatnim količinama. Iako je već dugo poznati vitamin, u novije vrijeme sve se više istražuje zbog dokazane učinkovitosti vitamina D u prevenciji i smanjenju rizika od mnogih autoimunih i kroničnih bolesti kao što je multiplaskleroza, lupus, reumatoidni artritis, dijabetes tipa 1.

Suplementacija ovog vitamina najviše se preporučuje pojedincima sa slabim imunitetom i općenito kroz zimski period godine kada se nedovoljno izlažemo suncu. Zbog nedostatka vitamina D drastično se povećava rizik od teških oblika bolesti prilikom infekcija virusima i bakterijama. Bez vitamina D naš imuni sistem ne može optimalno funkcionirati!

Nedostatak vitamina D jako je dobro povezan s većim rizikom od razvoj autizma, shizofrenije, Pakrinsonove i Alzheimerove bolesti zbog narušavanja dopaminske neurotransmisije. Također ovo je povezano s razvojem kronične depresije!

 

OSTALE INF.

UPOZORENJE: Dodatak prehrani Vitamin D3 10 000iu 90 tableta, 20g. Sastav: kolekalciferol(vitamin D3), mikrokristalna celuloza, silicijev dioksid.

UPOTREBA: uzeti 1⁄4 tablete što odgovara 2500iu ili 1250% dnevnih potreba. Dovoljno za 360 takvih doza! Cijela tableta sadrži 10 000iu što je 5000% dnevnih potreba!
Oprez: 1 tableta sadrži 10 000iu! Visoke doze! Prije upotrebe savjetovati se s liječnikom i preporučuje se napraviti krvni nalaz 25-(OH) D. Ovaj proizvod je dodatak prehrani i nije
zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Namijenjen je zdravim i aktivnim pojedincima! Ne prekoračiti preporučena dnevna serviranja. Bez savjetovanja ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i osobama osjetljivim na neki od sastojaka! Prije upotrebe konzultirati se s liječnikom! Čuvati u zatvorenoj ambalaži i od dohvata male djece. Ne izlagati direktno sunčevom svijetlu. Na tržište RH stavlja: Nutriteka d.o.o., Ante Starčevića 3, 40000 Čakovec,

NEMA NA ZALIHI