Maca prah (Lepidium meyenii), korijen koji pripada obitelji rotkvica, najčešće je dostupan u obliku praha. Uzgaja se u planinama Perua, na visinama između 2400 i 4400 metara. Prozvana i „peruanski ginseng“. Osušen i pravilno uskladišten korijen mace može trajati i do sedam godina. Prednosti mace cijene se odavno, a nedavno je popularizirana i kao dodatak prehrani. Zbog povećane potražnje za macom u Peruu se ova biljka svake godine sve više sadi.
Upotreba: Preporučena dnevna doza je 5 grama, odnosno jedna čajna žličica. Pomiješati u sok, smoothie, salatu, žitnu kašu, jogurt ili pahuljice.
Nutrigold maca prah prepun je vrijednih nutrijenata koji imaju pozitivan učinak na organizam. Obiluje ugljikohidratima i bjelančevinama koje doprinose održavanju normalnih kostiju, a u 100g praha nalazi se čak 22,3g vlakana.
Tradicionalno je bio korišten kao afrodizijak, a Stari Inke koristili su ga još i radi:
- povećanja snage i izdržljivosti
- uravnoteženja hormona
- smanjenja stresa
- usavršavanja vještina pamćenja i fokusa
Sastojci:
100% maca prah iz organskog uzgoja
Nutritivna vrijednost
na 100 g | |
Energetska vrijednost | 1347 kJ / 322 kcal |
Masti | 1,2 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 54,8 g |
od kojih šećeri | 31,8 g |
Vlakna | 22,3 g |
Bjelančevine | 11,3 g |
Soli | < 0,1 g |